perjantai 24. kesäkuuta 2016

Maalarit maalasivat taloa, harmaata ja valkoista


Sunnuntaina sateiden väistyttyä aloitimme talon ulkomaalauksen oikein kunnolla. Lainasimme naapurilta henkilönostimen, jolla ylettyi maalaamaan korkeimmat kohdat. Meillä oli myös käytössä useammat telineet.

Sunnuntaina talkoissa mukana olivat meidän lisäksi molempien vanhemmat sekä Emilian veljet Petri ja Aleksi. Maanantai-illalla maalausurakan jatkuessa Emilian veljet eivät päässeet paikalle, mutta Leena ja Vesa korvasivat heidät mallikkaasti. Tiistaina olimme vielä pienellä porukalla maalaamassa. Tällä hetkellä etu- ja takapihan puoleiset seinät ovat valmiit ja päädyissä ja räystäslaudoissa on vielä hieman maalaamista.
















Talo on edennyt myös sisätiloissa. Sisällä kaikki sähköt on nyt vedetty sekä väliseinät ja katto levytetty. Ensi viikolla rakennusmiehet pääsevät toivottavasti sisäpintojen kimppuun.








torstai 16. kesäkuuta 2016

Kesäloma


Vietimme viime viikolla kesälomamme ensimmäistä osaa. Lähdimme heti lauantaina Kreikan Santorinin saarelle.

Tässä hieman lomakuviamme kauniilta Santorinin saarelta J








Viime viikolla alkoi myös sähkötyöt talossamme. Outoa oli, että emme olleet saaneet hyväksyttäväksi lopullista sähkösuunnitelmaa ennen töiden aloittamista. Ikäväksemme saimme heti huomata, että sähkömiehet olivat tehneet töitä väärän suunnitelman mukaan. 

Soitimme välittömästi rakennuttajallemme, jotta asiat olisivat kaikille selvät. Onneksi isäni oli paikalla sopimassa sähkömiesten kanssa pistorasioiden ja katkaisijoiden paikoista, joten katastrofilta säästyttiin.

Palattuamme lomareissulta olemme käyneet tarkasti läpi pistorasioiden, valojen ja katkaisijoiden paikat sekä muuttaneet niitä tarvittaessa. Nyt kaikki alkaa olla kunnossa ja seiniä on alettu villoittamaan sekä levyttämään.


Tässä kuvasatoa viime blogitekstin jälkeisistä edistyksistä.

Tasainen takapiha
Sähköpääkeskus talon seinällä





Eteinen

Vierashuone

Kodinhoitohuone

Kylpyhuone



perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kastellin urakka valmis, sisätyöt alkaneet


Vihdoin ja viimein Kastellin erittäin hidas rakennuskaksikko sai työnsä valmiiksi. Kastellin työurakkaan kuului talon rakentaminen lämmitysvalmiiksi, eli talo on nyt ulkoapäin maalausta vaille valmis. Olemme alkaneet maalaamaan räystäslautoja valkoiseksi sekä muutaman laudan harmaaksi. Suuremmat maalaustalkoot on tarkoitus pitää juhannusta edeltävänä viikonloppuna jos ilmat sallivat.  (Tervetuloa!)

Talo etupuolelta. Väliaikainen etuovi asennettuna.

Kodinhoitohuoneen ovi on paikoillaan

Maalaushommia

Räystäslautojen maalausta

Työturvallisuus kunnossa

Talo takapihan puolelta. Takaovi paikoillaan


Kävimme Turussa Pukkilan varastolla noutamassa märkätilojen, kodinhoitohuoneen ja vessan lattialaatat sekä vessan seinälaatat. Asennusta odotellessa.





Tällä viikolla rakennuttajamme työmiehet ovat päässeet jo tekemään töitä sisälle. Väliseiniä on rakennettu ja levytetty. Ensi viikolla alkaa sähkötyöt.

Väliseinät alkavat hahmottua




Laaduntarkastaja

Keittiö

Olohuone

WC

Makuuhuone

Eteinen




Ensi viikon rakennustöiden edistymisen pääsemme tarkastamaan vasta sunnuntaina, sillä ensimmäinen kesälomaviikkomme alkaa. Heti lauantaina suuntaamme Kreikkaan Santorinin saarelle, jossa vietämme koko viikon rentoutuen syömällä hyvää ruokaa ja löhöilemällä rannalla.