sunnuntai 28. elokuuta 2016

Viilausta vaille muuttovalmis


Viimeisen viikon ajan talollamme on häärinyt työmiehiä tekemässä viimeistelytöitä. Ensi tiistaina rakennuttajamme on tarkoitus luovuttaa talon avaimet meille, joten aikaa ei ole enää kauhena paljon tuhlattavaksi. Muutamia kohtia on vielä tekemättä ennen luovutusta, kuten räystäiden, sälekaihtimien ja tikkaiden asennus, piipun pellitys, eteisen peilikaapin ovien asennus sekä loppusiivous.

Huomenna maanantaina rakennuttajamme pitää yhdessä Kastellin ja Puustellin edustajien kanssa muuttovalmisnäyttelyn talossamme, joten luulisi talon olevan lähes valmis silloin.

Keittiö alkaa valmistumaan
Ulko-ovi
Takka on valmis
Suihku
Pesuhuoneen pytty
Kiuas
Tiskiallas, hana ja välitilan lasi asennettu
Uuni, liesi ja liesituuletin
Keittiö koko komeudessaan. Vain mikro puuttuu
Olohuone
Kodinhoitohuoneen allas
Pyykinpesukone ja kuivausrumpu
Vessa






Betonitasot


Kun kiintokalusteet oli saatu asennettua keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen, oli aika aloittaa betonitasojen tekeminen. Tasojen tekeminen olikin aikamoinen urakka.

Ensin alakaappien ja -laatikoiden päälle laitettiin vanerilevyt korottamaan tasoa, koska tasojen etureuna laskeutuu alemmas kuin muu taso. Vanerien päälle kiinnitettiin muovimuotit. Muottien tekmiseen kului yllättävän paljon aikaa. Aloitimme muottien tekemisen ja asentamisen torstai-illalla ja jatkoimme perjantai-illan sekä lauantai aamupäivän ennen kuin mutotin olivat valmiit. Tason päälle kiinnitimme vielä lasikuituverkkoa sekä lisärautaa antamaan tasolle tarvittavaa tukea.

Lauantai iltapäivällä laitoimme betonimyllyn pyörimään ja valoimme tasot. Valettujen tasojen annettiin kuivua 24 tuntia ennen muottien irroittamista ja ensimmäistä käsittelykertaa. Betonitasot käsiteltiin kolme kertaa vesiohenteisella epoksipinnoitteella, jotta tasoihin ei imeytyisi nesteitä.

Tässä kuvasatoa urakasta.

Vanerit levitetty alalaatikostojen päälle
Keittiön tason muotit
Tiskialtaan koeistutus
Induktiotason koeistutus
Lasikuituverkko asennettu


#betonimylly
Valutyöt käynnissä




Lopputulos ennen käsittelyä





perjantai 19. elokuuta 2016

Kiintokalusteet


Keskiviikkona Puustelli toimitti talolle kiintokalusteet, joita alettiin samantien asentamaan rakennuttajamme työmiesten toimesta. Torstaina Tekniset Mäntynen toimitti vielä Boschin kodinkoneet, jotka jäviät odottamaa asentamista olohuoneen lattialle.

Torstai-illalla aloitimme isäni kanssa betonitasojen rakentamisen tekemällä muotit tason valamista varten. Tänään perjantaina teemme muotit ja muut valmistelevat työt loppuun ja huomenna aamulla on tarkoitus aloittaa betonin valaminen. Lisää tästä projektista seuraavassa blogitekstissä :)



Keittiö


Vierashuoneen vaatekaapit

Kodinhoitohuoneen kaapit

Eteisen peilikaapin runko

Pesuhuoneen ovi

Saunan ovi

Kiuas

NIBE F470

Ulkovesipiste

Valaistu talonnumero


keskiviikko 17. elokuuta 2016

Takka tuli taloon


Eilen illalla oli aloitettu takkamme rakentaminen. Takasta tulee tyylikäs ja siro. Vielä hiertopinta, etulaatat, luukku ja savupiippu puuttuivat. Takkamme on Tulikiven Vaala 2 valkoisella hiertopinnalla ja valkoisilla etulaatoilla.



Lopputulos tulee olemaan tällainen

Myös sisävalot oli kytketty toimintaan. Olohuoneen ja keittiön ledit näyttivät tyylikkäiltä ja olin tyytyväinen niiden antamaan valoon.