lauantai 17. syyskuuta 2016

Terassi


Kun kaikki tavarat olivat löytäneet paikkansa muuton jäljiltä uudessa talossamme, oli aika suunnata katseet uuden aurinkoterassimme rakentamiseen. Tarkoitus oli rakentaa talomme aurinkoiselle etelän puolelle 40 neliömetrin terassi.

Kahden viikon rakennusurakan jälkeen terassi on siinä kunnossa, että sen rakentaminen jatkuu ensi keväänä viimeistelytöillä. Terassin kansilaudoitus, kaidetolpat ja rappuset ovat valmiit. Kaiteiden rimat sekä terassin sivulaudat asennetaan ensi keväänä, kun tiedetään onko terassin "elänyt" talven aikana.










sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Hei me muutetaan!


Kiireinen viikko on loppumaisillaan ja olemme vihdoin muuttaneet uuteen hienoon taloomme.

Maanantaina järjestetyssä avoimessa muuttovalimis -näyttelyssä kävi paljon kiinnostuneita kävijöitä. Moni oli kiinnostunut tekemästämme betonitasosta sekä valitsemistamme materiaaleista. Näyttelyn jälkeen saimme avaimet taloomme.

Tiistaina siivosimme koko päivän taloa rakennustöiden aiheuttamasta pölystä. Puunasimme koko talon lattiasta kattoon ja saimmekin suurimman osan rakennuspölystä siivottua. Pölyä on kuitenkin ilmassa niin paljon, että sitä joutuu siivoamaan vuoden ajan pölyn laskeutuessa..

Keskiviikkona oli muuttopäivä. Päivällä toimme henkilöautoilla ja peräkärryllä pieniä pahvilaatikoita talolle. Viiden aikoihin Aleksi ja Petri tulivat Aleksin työpakettiautolla siirtämään suurimmat huonekalut vanhasta asunnosta uuteen. Ilta yhteentoista mennessä lähes kaikki tavarat oli muutettu uuteen taloomme. Työhuoneen ja vierashuoneen lattiat olivat täynnä pahvilaatikoita ja muita tavaroita.

Keskiviikkona testasimme myös uuden saunamme ja voin kertoa, että oli hyvät löylyt! Saunoimme myös torstaina ja lauantaina :)

Torstaista lähtien olemme laittaneet tavaroita paikoilleen ja suurin osa onkin jo löytänyt paikkansa. Vielä on peräkärry tyhjentämättä tavaroista, joista suurin osa oli varastoitu vanhan asuntomme häkkivarastoon.

Ensi viikko on viimeinen kesälomaviikkomme ja silloin olisi tarkoitus rakentaa isäni kanssa aurinkoterassi takapihallemme.

Kotiavaimet
Postilaatikko
Ensimmäiset grillailut


Väsynyt muuttaja