sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Lennokas sunnuntai


Sunnuntaina 21.2. kävimme serkkuni Mikon kanssa Pirttialhossa kuvaamassa ilmasta käsin tonttiamme  ja sen ympäristöä ennen maanraivaus- ja rakennustöiden aloittamista. Kuvaukseen käytimme hänen kamerakopteriaan (Mikko voi korjata, jos on väärä termi..). 

Mikolla on hienoja ideoita koko projektia varten tyhjän tontin kuvauksesta aina talon valmistumiseen asti. Tässä hieman esimakua tämän päivän lennosta. 

Suuri kiitos jo nyt Mikko!









sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Rakentajan viikonloppu


Emilia kirjoittelee tänne välillä kuluneesta viikonlopusta.

Messut

Lauantaiaamulla starttasimme Skodan kohti Turun messukeskusta. Olimme onnekkaasti saaneet ilmaiset liput Rakenna & Sisusta 2016 -messuille.

Messuliput mukana


Messuilla oli useita näytteilleasettajia. Meitä kiinnosti eniten lattia- ja laattaesittelijät sekä tutustuimme tarkemmin rakennuttajamme käyttämään NIBE470 -lämpöpumppulaitteistoon. 

Itselläni ei ollut ajatustakaan miltä tämän järjestelmän pömpeli näyttää, mutta olin erittäin iloisesti yllättynyt kun näin keskusyksikön ja kuinka fiksunnäköinen se oli! Enää ei haittaa vaikka se tuleekin esille kodinhoitohuoneeseen, eikä sille ole talossa omaa teknistä tilaa.

NIBE470 


Kierrellessämme poimimme myös sisustusideoita mm. keittiöön sekä kosteisiin tiloihin. Kosteidentilojen laatta meni mielessäni vaihtoon, kun ihastuin hieman retrohenkiseen kuusikulmaiseen Hexagon -laattaan. Lisäksi olin aluksi ehdottomasti halunnut keittiöön valkoiset korkeakiiltoiset kaapistot, mutta messuilla oli paljon esillä mattavalkoisia kaapistoja ja ne näyttivät mielestäni myös tyylikkäiltä.

Lattiamateriaaleissa mietimme laminaatin ja vinyylin välillä. Oikean tai ainakin lähellä oikean väristä lattiaa olevia vaihtoehtoja löytyi ja painoimme muutaman hyvän lattiatoimittajan nimet mieleemme kun myöhemmin keväällä palaamme lattian valintaan.

Olemme suunnitelleet ottavamme Tulikiven varaavan Vaala2 takan osalaattapinnalla. Poikkesimme messuilla myös Tulikiven osastolla ja pääsimme näkemään takan etupuolelle tulevan laattaosuuden värivaihtoehdot. Mietimme tällä hetkellä graffitinharmaan sekä mattavalkoisen välillä.

Värimallit

Tammikuussa talonäytöksessä näkemämme 
Vaala2 -takka mattavalkoisilla laatoilla



Talonäyttely

Ystävänpäivänä, sunnuntaina menimme rakennuttajamme HA-Rakennuksen sekä Kastellin järjestämään talonäytökseen. Pääsimme ensi kertaa tutustumaan paikanpäällä Kastellin City 100 -malliin. Aiemmin olimme nähneet Economy mallista 100 ja 120 neliön taloja.

Kastelli City 100 edestä

Kastelli City 100 takaa


City 100 oli runkovalmiissa vaiheessa, muutama väliseinä oli levytetty. Pohja oli meidän taloomme nähden peilikuva sekä seitsemän neliötä pienempi, koska itse olimme hieman suurentaneet omaa malliamme. Oli kuitenkin mukava tutustua melkein meidän taloon ja saada käsitystä talon koosta. Näkemämme perusteella olimme tyytyväisiä perusmalliin tekemiimme muutoksiin, joita olivat mm. seitsemän asuinneliön lisäys, vinosisäkatto, yksi iso lisäikkuna olohuoneeseen sekä olohuoneen ja keittiön yhdistäminen.

Koko suku talonäyttelyssä


Mielestämme oli mukava nähdä rakentamisen työnjälkeä ja työmaata, joihin olimme tyytyväisiä. Rakennuttajamme kertoi myös, että oma talotoimituksemme saapuu viikolla 15 (JEE!!) ja ennen sitä aloitetaan muilla tarvittavilla töillä eli tontin raivauksella, kaivamisella, paalutuksella sekä perustusten valamisella.



Kerrassaan mukava viikonloppu!


sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Sunnuntai tiluksilla

Tänään iltapäivällä kävimme katsastamassa (jälleen kerran) tulevan asuintonttimme kunnon ja pohdimme samalla, mitkä puut säästämme ja mitkä kaadetaan. Lopputulos oli, että kaikki männyt ja koivut saavat lähteä ja istutamme myöhemmin uusia jos niin haluamme.


Kärsimätön talonrakentaja

Tontin takarajalla

Kaikki puut kaadetaan


Rakennuttajamme ilmoitti, että kaikista piirustuksista enää asemapiirustus on työn alla ja sen valmistuttua ensi viikolla, voidaan rakennuslupaa hakea. Rakennusluvan saamisessa kestää yleensä noin kuukauden.

Pidetään peukut pystyssä, että saisimme rakennusluvan maaliskuun alkuun mennessä, jotta rakennusprojektimme aikataulu ei venyisi ja talo olisi muuttovalmis elokuun loppuun mennessä. 

torstai 4. helmikuuta 2016

Piirustusten tarkastussarja + ulko-ovien valinta


Maanantaina saimme asuntomme piirustusten tarkastussarjan tarkistettavaksi haluamiemme muutosten jälkeen. Ensimmäisiin piirustuksiin halusimme tehdä vain vähän muutoksia, kuten muutaman oven siirtäminen sekä pesualtaan lisääminen kodinhoitohuoneeseen.



Tältä talo tulee näyttämään ulkoapäin





Pohjapiirustus halutuilla muutoksilla



Maanantai-illalla saimme Kastellin myyjältä suppean listan perushintaan kuuluvista ulko-ovista. Päädyimme kuitenkin maksamaan pienen lisähinnan ja valitsimme ulko-oveksemme Kaskipuun FE-3 mallin. 

Kaskipuu FE-3



Kodinhoitohuoneen oveksi valitsimme Kaskipuu U07 oven.


Kaskipuu U07

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Unelmista totta

Tässä blogissa seurataan omakotitalomme rakentumista Rauman Pirttialhon alueelle.

Talon malliksi valikoitui Kastellin City 100, johon lisäsimme vinon sisäkaton sekä kasvatimme talon leveyttä metrillä, jolloin asuinalaksi tuli 107,6m2. Talon rakennuttaa avaimet käteen -periaatteella HA-Rakennus Oy, jonka kanssa solmittiin urakkasopimus 29.1.2016.

Rakentaminen aloitetaan rakennusluvan saatua ja muuttovalmiina talon pitäisi olla elokuun loppuun mennessä.



Tältä tontti näytti tammikuussa 2016