sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Rakentajan viikonloppu


Emilia kirjoittelee tänne välillä kuluneesta viikonlopusta.

Messut

Lauantaiaamulla starttasimme Skodan kohti Turun messukeskusta. Olimme onnekkaasti saaneet ilmaiset liput Rakenna & Sisusta 2016 -messuille.

Messuliput mukana


Messuilla oli useita näytteilleasettajia. Meitä kiinnosti eniten lattia- ja laattaesittelijät sekä tutustuimme tarkemmin rakennuttajamme käyttämään NIBE470 -lämpöpumppulaitteistoon. 

Itselläni ei ollut ajatustakaan miltä tämän järjestelmän pömpeli näyttää, mutta olin erittäin iloisesti yllättynyt kun näin keskusyksikön ja kuinka fiksunnäköinen se oli! Enää ei haittaa vaikka se tuleekin esille kodinhoitohuoneeseen, eikä sille ole talossa omaa teknistä tilaa.

NIBE470 


Kierrellessämme poimimme myös sisustusideoita mm. keittiöön sekä kosteisiin tiloihin. Kosteidentilojen laatta meni mielessäni vaihtoon, kun ihastuin hieman retrohenkiseen kuusikulmaiseen Hexagon -laattaan. Lisäksi olin aluksi ehdottomasti halunnut keittiöön valkoiset korkeakiiltoiset kaapistot, mutta messuilla oli paljon esillä mattavalkoisia kaapistoja ja ne näyttivät mielestäni myös tyylikkäiltä.

Lattiamateriaaleissa mietimme laminaatin ja vinyylin välillä. Oikean tai ainakin lähellä oikean väristä lattiaa olevia vaihtoehtoja löytyi ja painoimme muutaman hyvän lattiatoimittajan nimet mieleemme kun myöhemmin keväällä palaamme lattian valintaan.

Olemme suunnitelleet ottavamme Tulikiven varaavan Vaala2 takan osalaattapinnalla. Poikkesimme messuilla myös Tulikiven osastolla ja pääsimme näkemään takan etupuolelle tulevan laattaosuuden värivaihtoehdot. Mietimme tällä hetkellä graffitinharmaan sekä mattavalkoisen välillä.

Värimallit

Tammikuussa talonäytöksessä näkemämme 
Vaala2 -takka mattavalkoisilla laatoilla



Talonäyttely

Ystävänpäivänä, sunnuntaina menimme rakennuttajamme HA-Rakennuksen sekä Kastellin järjestämään talonäytökseen. Pääsimme ensi kertaa tutustumaan paikanpäällä Kastellin City 100 -malliin. Aiemmin olimme nähneet Economy mallista 100 ja 120 neliön taloja.

Kastelli City 100 edestä

Kastelli City 100 takaa


City 100 oli runkovalmiissa vaiheessa, muutama väliseinä oli levytetty. Pohja oli meidän taloomme nähden peilikuva sekä seitsemän neliötä pienempi, koska itse olimme hieman suurentaneet omaa malliamme. Oli kuitenkin mukava tutustua melkein meidän taloon ja saada käsitystä talon koosta. Näkemämme perusteella olimme tyytyväisiä perusmalliin tekemiimme muutoksiin, joita olivat mm. seitsemän asuinneliön lisäys, vinosisäkatto, yksi iso lisäikkuna olohuoneeseen sekä olohuoneen ja keittiön yhdistäminen.

Koko suku talonäyttelyssä


Mielestämme oli mukava nähdä rakentamisen työnjälkeä ja työmaata, joihin olimme tyytyväisiä. Rakennuttajamme kertoi myös, että oma talotoimituksemme saapuu viikolla 15 (JEE!!) ja ennen sitä aloitetaan muilla tarvittavilla töillä eli tontin raivauksella, kaivamisella, paalutuksella sekä perustusten valamisella.



Kerrassaan mukava viikonloppu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti