sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Odottavan aika on pitkä


On kulunut reilu viikko viime blogipostauksesta. Tänä aikana tontilla on lyöty paalut maahan sekä levitetty soraa paalujen ympärille. Myös talon kohdalta kaivettu maa-aines on levitetty toiveestamme tontille, tulevan pihamme pohjaksi.

Paalut lyöty maahan

Sora levitetty

Maa-aines levitetty

Samalla kadulla olevalle tontille tulee talopaketti muutaman viikon aikaisemmin kuin meille. Kyseiselle tontille oli tällä viikolla tehty perustuksen muotti sekä perjantaina betoniauto vieraili tontilla täyttäen muotin. Todennäköisesti meidän tonttimme on seuraavaksi vuorossa.

Olemme myös lyöneet lukkoon kaupan keittiön kodinkoneista. Puustellin kautta meille tarjottiin AEG:n kodinkoneita, mutta emme pitäneet niiden ulkonäöstä emmekä hinnasta. Tämän takia päätimme katsoa muita kodinkonemerkkejä. Saimmekin hyvän tarjouksen Boschin koneista paikallisesta kodinkoneliikkeestä ja päätimme valita ne.

Uuni

Induktiotaso

Mikro

Jääkaappi ja pakastin


Klapihommat ovat myös edenneet pikkuhiljaa. Klapikasa on kasvanut, mutta paljon on vielä tekemistä. Eilen kävimme rakentamassa isäni kanssa trukkilavoista alustan, jonne polttopuut voidaan kasata kuivumaan ja odottamaan talomme valmistumista.





Myöhemmin keväällä on tiedossa klapitalkoot, joten tätä blogia lukevat voivat jo henkisesti valmistautua tulevaan ;) 


torstai 10. maaliskuuta 2016

Talvilomaviikko


Kuluvalla viikolla vietimme talvilomaa. Maanantaina kiertelimme katselemassa paikallisissa liikkeissä ideoita pintamateriaaleihin ja kodinkoneisiin, sillä kerrankin meillä oli aikaa.

Alkuviikosta kaupungin edustaja kävi merkkaamassa talon paikan tontille. Tontti on nyt suunnilleen raivattu kokonaan ja perustuksen paalujen paikat merkattu loppuviikolla tapahtuvaa paalutusta varten.

Paalujen paikat merkattu

Meidän tehtäväksemme jäi tontilta kaadettujen puiden pilkkominen ja klapitus. Kiitos Reijon ja Tuulan, puiden pätkiminen kävi kädenkäänteessä! Ei kun ensin kirves heilumaan ja myöhemmin klapikone laulamaan.


 Tehokaksikko

"klapikone"

Pieni savotta

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Tontilla tapahtuu


Pikainen päivitys taloprojektimme etenemisestä. 
  
Posti toi taloprojektimme rakennuslupapaperit keskiviikkona 2.3. ja torstaiaamulla rakennuttajamme Henri haki ne työpaikaltani. Perjantaina oli tontillamme jo täysi tohina päällä, kun metsuri kaatoi puita ja kaivuri kaivoi kannot sekä talon kohdalta pintamaata pois. Tontti on siis kohta valmis seuraavaan vaiheeseen, joka on talon perustusten paalutus.






Tontilla käydessäni juttelin hetken vastaavan rakennusvalvojan Markuksen kanssa. Hän sanoi, että rakennusprojektin aloituspalaveri olisi tarkoitus pitää mahdollisimman pian. Toivottavasti aloituspalaveri ehditään pitää ensi viikolla, koska talvilomamme ansiosta pääsisimme molemmat osallistumaan.